Wednesday, February 9, 2011

Contest Nama baby Saya


ANJURAN : IDMA TEXTILE

 TARIKH TUTUP : 01.03.2011
Wow…suka contest ni coz terimbau time nak letak nama anak-anak hari tu..mcm2 nama yg tersenarai akhirnya hanya satu yg berjaya menambat hati kami suami isteri..
1)Untuk anak pertama kami ~~lahirnya baby boy yg ensom pada 11.01.2008/Jumaat (2 Muharram) dan diberi nama..
~~MUHAMMAD RUZAIN DARWISY  = Yang terpelihara tempat ketenteramanku warak
Kenapa dan mengapa nama ini di pilih :-
i)                    Muhammad :     Permulaan yg sama dgn nama abah Mohd
ii)                   Ruzain : Nama Yang di cari bermula dgn Huruf R sama dgn Nama kedua abah Redzuan
iii)                 Darwisy : Kerana maknanya “Warak” tiada apa yg diinginkan oleh ibu dan abah melainkan ingin melihat anaknya tergolong dlm golongan org yg “Warak”

2) Seterusnya second baby kami~~dianugerahi pula cahayamata girl yg comel lote pada 22.08.2009/Sabtu (1 Ramadhan) dan diberi nama....
~~NOOR IRDIENA DARWISYA = Cahaya Kehormatan Kami Ahli sufi
Kenapa dan mengapa nama ini di pilih :-
i)                    Noor : Permulaan yg sama dgn nama Ibu  Noor
ii)                   Irdiena : Nama Yang di cari bermula dgn Huruf I sama dgn Nama kedua ibu Idayu
iii)                 Darwisya : Seumpama Darwisy mempunyai makna yg sungguh indah “Ahli sufi”…bila lahirnya seorang muslim yang “Warak” maka disitu lahirlah Muslimah yang tergolong dlm golongan“Ahli sufi” (INSYAALLAH)

 "along cayang adik"
 
Inilah saya Darwisya & Darwisy
Note : Harapan aKu & Suami agar anak2 kami akan menjadi anak yg soleh dan solehah kelak...sesuai dgn makna "WARAK & AHLI SUFI" AMIN..

NAK JOIN KLIK JER

1 comments:

EZAN IDMA said...

tengs join :) goodluck yeee